Meteen naar de inhoud

NRC Liefhebbersdag / Jonge Hondendag 2023

Op 3 september 2023 wordt door de Nederlandse Rottweilerclub op de locatie van de Rottweiler Werkgroep Flevoland in Almere een Liefhebbers- en Jonge Hondendag georganiseerd. Met maar liefst 72 ingeschreven honden, belooft het een gezellige dag te worden. Ook als toeschouwer bent u natuurlijk van harte welkom.

Het dagprogramma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:
08.00 uur            Aankomst deelnemers
09.15 uur            Opening
09.30 uur            Ochtenddeel keuringen, workshops en demo’s
12.30 uur            Pauze
13.00 uur            Demonstratie pakwerk
13.30 uur            Middagdeel keuringen, workshops en demo’s
16.30 uur            Afsluiting

Klik HIER voor een gedetailleerder tijdschema van de workshop en demo’s

In onze hoofdring op het veld van Rottweiler Werkgroep Flevoland vinden vandaag keuringen plaats van de rottweilers van 4 tot 24 maanden. Er wordt een beschrijving van uw hond gemaakt, die u aan het eind van de dag mee naar huis krijgt. Waar nodig krijgt u tips en advies mee voor als u een echte show bezoekt.
De indeling is zo gemaakt dat honden uit hetzelfde nest bij elkaar in de groep zitten.
Erkend ras keurmeester Yvonne Bekkers, die wereldwijd ons geliefde ras op shows keurt, zal de rottweilers met stamboom beschrijven. De rottweilers zonder stamboom worden beschreven door Mario Montes Klaver, een van de beste rottweiler fotografen die in binnen- en buitenland ’s werelds beste rottweilers op show en bij wedstrijden op de foto zet. Mario heeft zelf ook veel ervaring met het verdienstelijk showen van rottweilers in binnen- en buitenland.

Tijdens de dag worden verschillende demonstraties gegeven en worden er workshops gehouden Deze workshops zijn voor rottweilers van alle leeftijden en voor alle niveau’s. Hieronder vindt u meer informatie over de workshops.

Er zijn verschillende stands aanwezig met informatie en waar u hondenspulletjes kunt aanschaffen. Uiteraard zorgt Rottweiler Werkgroep Flevoland ervoor dat er in de kantine heerlijke versnaperingen en drankjes verkrijgbaar zijn, waarmee de innerlijke mens goed verzorgd wordt. Omdat wij geen pinautomaat hebben, verzoeken we u rekening ermee te houden dat u contant moet betalen in onze kantine.

Team RWF ziet u graag op 3 september!

Workshops en andere activiteiten

Detectie

Door MGM dogs detectie, tracking and trailing worden gedurende de dag mini-workshops detectie verzorgd. MGM zal ook een demonstratie verzorgen met eigen honden.

Detectie is een vorm van neuswerk. Bij detectie leert je hond een specifieke geur zoeken en verwijzen. Het werken met zijn neus geeft de hond een voldaan gevoel en zorgt voor ontspanning. Detectie is een populaire hondensport aan het worden.

 

Rally-O

Rottweiler Werkgroep Flevoland verzorgt mini-workshops Rally-O. 
Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) is afkomstig uit Amerika. Eigenlijk is deze sport een mix van obedience (gehoorzaamheid) en agility (behendigheid). Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen. Je mag je hond aanmoedigen in het parcours door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Dat komt de sfeer tijdens een cursus of wedstrijd ten goede. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen.

 

Hersenwerk

Annemarie de Haan van Almere Hond verzorgt op deze dag miniworkshops hersenwerk. Hersenwerk is een leuke manier om de relatie met je hond nog beter te maken. Bij hersenwerk zoekt je hond naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. Je hond wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken, maar ook om creatief bezig te zijn als hij het lekkers of het leuks niet direct kan bemachtigen. Hersenwerk kan gewoon thuis, met materiaal dat je vaak thuis al hebt. Bij deze workshops kun je inspiratie opdoen om samen thuis met je hond aan de slag te gaan.

 

 

Vragen over gedrag

Tinley gedragstherapie voor dieren is op de Liefhebbersdag/Jonge hondendag aanwezig met een stand. Heeft u een vraag over gedrag van uw rottweiler of wilt u het karakter beter leren kennen door een minigedragstest, loopt u dan langs bij de stand. Tinley is al vele jaren specialist in diergedrag. Met een team van ongeveer 40 gedragstherapeuten worden dagelijk vragen beantwoord over (probleem)gedrag bij dieren.


Foto van uw kanjer

Natuurlijk kan een fotograaf op deze mooie dag niet ontbreken. Er worden niet alleen foto’s gemaakt bij de verschillende activiteiten op deze dag, maar u kunt ook foto’s laten maken van uw rottweiler bij onze fotograaf. U mag (a.d.h.v. uw startnummer) enkele dagen na afloop een foto uitzoeken en deze wordt u dan digitaal toegestuurd. Mocht u meer foto’s willen die zijn gemaakt, dan kunt u deze tegen een kleine vergoeding ook digitaal ontvangen. 

Demo pakwerk

Door twee NRC-wedstrijd-pakwerkers, Stefan Verduyn en Stephane Bos, wordt een demo pakwerk verzorgd. 
Pakwerk is een onderdeel van de IGP-hondensport. IGP staat voor Internationale Gebrauchshunden Prüfungsordnung. Het IGP-programma bestaat uit drie onderdelen; speuren, appèl en pakwerk/verdedigingswerk. Bij pakwerk moet je hond de pakwerker opsporen (revieren), aanblaffen en de hond begeleid de pakwerker terwijl deze zich lopend verplaatst. Als de pakwerker probeert te ontsnappen, dan grijpt de hond in door  in de mouw van de pakwerker te bijten en vervolgens probeert de hond te verhinderen dat de pakwerker verder ontsnapt. Bij het pakwerk wordt de belastbaarheid van de hond op de proef gesteld, de pakwerker kan naar de hond schreeuwen en dreigen met een stok. Tijdens de training leren de honden om de mouw te willen pakken. Ze hebben geen kwade bedoelingen tegenover de pakwerker zelf.

Stands

We hebben verschillende stands met hondenspulletjes: