Meteen naar de inhoud

NRC Combibokaal 2023

NRC Combibokaal 2023

De Combibokaal is een wedstrijd waarin schoonheid en de werkeigenschappen van de rottweiler samen komen. Het is een onderlinge wedstrijd voor NRC-leden en rottweilers met stamboom. Op 24 september 2023 wordt deze wedstrijd gehouden bij Rottweiler Werkgroep Flevoland.

De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen een africhtingsgedeelte, beoordeeld door een africhtingskeurmeester en een exterieurkeuring beoordeeld door een erkende rasspecifieke exterieurkeurmeester. Bij het exterieurgedeelte vindt geen onderscheid plaats tussen reuen en teven, deze worden als één groep gekeurd.

Er zijn twee bokalen te winnen:

  • De VZH-combibokaal voor rottweilers met stamboom die een VZH/BH-certificaat hebben behaald, maar nog geen IGP/IPO-certificaat hebben.
  • De IGP-combibokaal voor rottweilers met stamboom die in het bezit zijn van een IGP/IPO-certificaat.

Voor de VZH-combibokaal bestaat het africhtingsgedeelte uit afdeling A van het VZH-programma en apart vindt de exterieurkeuring plaats. 
Voor de IGP-combibokaal bestaat het africhtingsgedeelte uit afdeling B en C, waarbij het totaal van de punten van deze afdelingen telt voor de plaatsing. De hond neemt daarbij deel aan de wedstrijd in het hoogst behaalde certificaat. Apart vindt de exterieurkeuring plaats.

De plaatsing in beide onderdelen wordt bij elkaar opgeteld. Dat betekent als je 1e bent geworden in het africhtingsgedeelte dan krijg je 1 punt, de 2e plaats krijgt 2 punten, enzovoort. Bij de exterieurkeuring gaat dat op dezelfde manier. De combinatie met het minste aantal punten over allebei de onderdelen samen, is de winnaar van de bokaal. Bij een gelijk aantal punten gaat de plaatsing in het africhtingsgedeelte boven de plaatsing in het exterieur.

Omdat het een onderlinge wedstrijd betreft, worden de resultaten niet bijgeschreven in het werkboekje. Het werkboekje is wel nodig voor bepaling van de klasse waarin de hond deelneemt.

Inschrijving voor de Combibokaal 2023 is mogelijk via het INSCHRIJFFORMULIER. Het inschrijfgeld bedraagt € 30.