Meteen naar de inhoud

Rally-O Workshopdag 27 juli 2024

  • door

Altijd al eens wat anders willen proberen met je rottweiler?

Dan ben je op 27 juli 2024 van harte welkom om deel te nemen aan een van de workshops Rally-O bij Rottweiler Werkgroep Flevoland. De workshops worden verzorgd door onze instructeurs Catharina en Annemarie. Zij hebben beiden veel ervaring met Rally-O, als deelnemer, instructeur en beiden zijn ook opgeleid tot keurmeester voor Rally-O. Ook Maaike, kynologisch instructeur en enthousiast deelnemer aan onze wekelijkse Rally-O lessen, helpt deze dag mee.

Ook leuk als je al bekend bent met Rally-O en een keer op een andere locatie wilt trainen. Hiervoor bieden we ook een workshop aan.

Hieronder vind je meer informatie over deze dag.

Wat is Rally-O?

Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) is afkomstig uit Amerika. Eigenlijk is deze sport een mix van obedience (gehoorzaamheid) en agility (behendigheid). Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen. Je mag je hond aanmoedigen in het parcours door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Dat komt de sfeer tijdens een cursus of wedstrijd ten goede. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen.

Rally-O is geschikt voor alle honden van alle rassen of kruisingen, en de bazen die daarbij horen. Wel moet de hond een halfjaar oud zijn, sociaal naar mensen en andere honden en een behoorlijke gehoorzaamheidstraining achter de rug hebben. In het Rally-O parcours kun je oefeningen tegenkomen als volgwerk, zitten, staan, en allerlei variaties hierop.

Tijdens deze workshop dag hebben we ook voor pups een leuke manier om al een klein beetje kennis te maken met Rally-O, passend bij de leeftijd van de pups. 

Hoe ziet deze dag er uit?

Voor deelnemers met een hond van 6 maanden en ouder, die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met Rally-O zijn er workshops van ongeveer 1,5 uur. Daarbij wordt uitgelegd hoe Rally-O in zijn werk gaat. Daarna is er gelegenheid om met je hond een klein parcours te oefenen of wat losse oefeningen.

Voor deelnemers met een hond jonger dan 6 maanden, geven we ook uitleg over Rally-O. Aansluitend zal Maaike de deelnemers met pups op een leuke manier begeleiden bij een aantal fun-oefeningen, passend bij de leeftijd van de pups. Een heel parcours is voor deze kleine kanjers nog wat teveel.

Heb je al ervaring met Rally-O? Dan hebben we workshops waarbij je aan de slag gaat in een parcours op een vreemde locatie, daarbij krijg hulp en tips van Annemarie en Catharina.
 

Inschrijven voor deze dag kan door een mail te sturen naar rwf-almere@hotmail.com. Geef daarbij s.v.p. aan wie je bent, hoe je hond heet en hoe oud deze is en of jullie al ervaring hebben met Rally-O (inclusief niveau).
Het inschrijfgeld voor deze dag is € 7,50. Je bent de hele dag welkom.

Op ons terrein staat een (verwarmd) clubgebouw met een kantine. Tijdens deze dag zorgen onze vrijwilligers voor thee, koffie, fris, broodjes en snacks. Je kunt hier alleen met cash betalen. We hebben meerdere toiletten in ons clubgebouw. Op ons gedeeltelijke overdekte terras is voldoende ruimte voor toeschouwers. In ons clubgebouw zijn honden niet toegestaan.